Proizvodnja strojeva za čišćenje Lindhaus započela je sredinom 80-ih s jedinom svrhom: dizajnirati i izraditi najbolje višenamjenske strojeve za čišćenje, kako za kućnu tako i za profesionalnu uporabu širom svijeta.

Lindhaus aparati za čišćenje koriste se u Bijeloj kući i drugim prestižnim institucijama diljem Sjedinjenih Američkih Država. Lindhausom se čisti u nizozemskoj kraljevskoj palači, talijanskoj komori, austrijskoj i slovenskoj vladi, u svjetskim crkvenim organizacijama, velikih medicinskim centrima i ostalim elitnim objektima

Strojevi Lindhaus pružaju najbolji odnos kvalitete i cijene. Odlične performanse, velika učinkovitost, filtracija, niska razina buke, trajnost i niska potrošnja energije. Podružnica u USA, Minneapolis / Minnesota otvorena je 1992. godine u svrhu distribucije strojeva za cijelo sjevernoameričko tržište, gdje se koristio potencijal i tehničko znanje sestrinske tvrtke Rotafil, proizvođača električnih motora. Rotafil je 1960. godine započeo svoju djelatnost kao servis za elektromotore i nakon nekoliko godina tvrtka se specijalizirana za izgradnju profesionalnih elektromotora.

Ovi posebni i jedinstveni motori svjetske klase daju neusporedivu pouzdanost. Svi aparati Lindhaus opremljeni su motorima Rotafil  koji su konstruirani zajedno  sa strojevima u koje su ugrađeni.